تأثيرات مفيد مصرف چاي سبز
هزاران سال پيش مردم چين و ژاپن از چاي لذت مي بردند واين محصول در طول زمان بطور گسترده اي در غرب شناخته شد.
امروزه بسياري از مردم درباره خواص چاي سبز شنيده اند اما تعداد زيادي دقيقاً چيزي در اين باره نمي دانند. باور كنيد وقتي كه تمام فوايد چاي سبز را در مورد سلامتي ياد گرفتم به احساس كاملاً متفاوتي دست يافتم طوريكه از آن پس چاي سبز را هميشه با لذت مي نوشيدم ، بنابراين در اينجا فوايدي كه شما هنگام نوشيدن يك فنجان چاي از آن بهره مند ميشويد آورده ام.
چاي سبز شامل آنتي اكسيدانهايي است كه ازفوايد آن :
1-كمك به جلوگيري از سرطان
دلايل مستحكمي وجود دارد كه رژيم غذايي شامل چاي سبز ميتواند سرطان مثانه ،لوزالمعده، روده راست و معده رابيش از 60% كاهش دهد.يكي از آنتي اكسيدانهاي شناخته شده در چاي سبز (EGCG) مي باشد كه درحفاظت سلول از نفوذ مواد مضر100 برابر از ويتامين C و25 برابر از ويتامين E موثرتر مي باشد.
نكته شگفت انگيز درمورد اين آنتي اكسيدانها اين است كه نه تنهااز رشد سلولهاي سرطاني جديد جلوگيري ميكند بلكه سلولهاي سرطاني موجود در بدن را بدون ايجاد خطر براي سلولهاي سالم از بين ميبرد.
2- كاهش كلسترول بد (معروف LDL )
چاي سبز نسبت كلسترول خوب ( معروف HDL ) را در خون بهبود مي بخشد . تحقيقات نشان داده است كساني كه چاي سبز مي نوشند مي توانند غذاهايي با تركيبي از هر دونوع كلسترول مصرف كنند در حالي كه نسبت كلسترول خون آنها مقدار يكساني را با افرادي كه تحت رژيم هستند دارا مي باشد.
3-متوقف كردن شكل غير معمول خون ( لخته )
ترومبوز خون اگر از آن مراقبت نشود باعث ترمبوزيز مي شود كه آن نيز يكي از مهمترين علل سكته وحملات قلبي مي باشد.
4- كاهش فشار خون
5- پايين آوردن قند خون
پلي فنولنز و پلي ساكاريدها وآنتي اكسيدان به طرز محسوسي در كاهش قند خون موثرند ودر نتيجه به جلوگيري از هر دونوع ديابت كمك ميكند.
6- محافظت از جگر در مقابل تركيبات سمي مانند الكل، مواد شيميايي وسموم ناشي از سيگار
7- بهبود بخشيدن سلامتي دهان
چاي سبز بوسيله متوقف كردن فرايند شكل گيري پلاكها ونابود كردن باكتريهايي كه پلاكها را شكل ميدهند سلامت دهان را بهبود مي بخشد. چاي سبز همچنين باكتريهايي كه باعث بوي بد دهان مي شوند را از بين مي برد بنابراين توصيه مي شود بعد از خوردن مواد شيرين يك فنجان چاي سبز بنوشيد.
8- نابود كردن راديكالهاي آزاد كه باعث سالخوردگي و پيرشدن مي شوند.
9- بالا بردن عملكرد سيستم ايمني بدن به دليل وجود تركيبات پلي فنولها وفلاوبويدها
10- دارا بودن خصوصيات ضد باكتري وضد ويروس
مطالعات اخير نشان داده كه چاي سبز از شيوع بيماري سرماخوردگي و آنفلوانزا جلوگيري مي كند ودر صورت ابتلا دوره بهبود را تسريع مي كند.
11- درحفظ تعادل مايعي بدن موثر است وبدن را از دست خستگي و فشار ناشي از، از دست دادن آب بدن رهايي مي بخشد.
12-تحريك متابوليسم سوختن كالري دربدن
لازم است بدانيد چاي سياه كه از گياهي شبيه چاي سبز تهيه مي شود نمي تواند اين فوايد را داشته باشد بويژه اينكه چاي سياه در طول دوره فرآوري بيشترين خواص پزشكي خود را از دست ميدهد.
بهترين راه براي نگهداري مواد مغذي ضد بيماري چاي اين است كه به صورت تازه دم ميل بفرماييد وبهتر است اجازه بدهيد چاي به مدت 4-6 دقيقه در آبجوش دم بكشد.
چاي سبز جزء مواد نادري است كه در ضمن خواص فراوان بسيار خوشمزه است. اميدوارم پس از خواندن اين مقاله شما هم در رژيم روزانه خود حداقل يك فنجان چاي سبز داشته باشيد.
در همین رابطه بخوانید
۲۷.۴